Midye Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Midye TatlısıMidye Tatlısı Tarifi - Midye Tatlısı Nasıl Yapılır - Midye Tatlısının Yapılışı ![]() Malzemeler 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta 1 fiske tuz 1/4 paket yaş maya Aldığı kadar un İçi İçin Dövülmüş ceviz içi (fındık da olabilir) Şerbeti İçin 3,5 su bardağı şeker 3,5 su bardağı su 1 - 2 damla limon suyu Yapılışı 1 Öncelikle şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın![]() 2 Bir kapta süt, yoğurt, sıvı yağ, yumurta, tuz ve mayayı elinizle karıştırın Sonra yavaş yavaş unu ekleyin 15 - 20 dk kadar dinlendirin![]() 3 Hamuru 10 parçaya bölün Her 10 parçayı da 5'e bölün ve mısır nişastası yardımıyla yemek tabağı büyüklüğünde açın 5 taneyi üstüste koyun ve büyüterek açın, sonra sıkıca rulo yapın![]() 4 Rulodan yaklaşık 1 cm 'lik parçalar kesin Kestiğiniz parçalar, zeminde düz duracak şekildeyken üstüne bastırıp biraz açın İçerisine dövülmüş ceviz koyun ve poğaça gibi kapatın![]() 5 Tepsiye dizdiğiniz midyelerin üzerine erimiş tereyağı - sıvı yağ karışımı sürün ve 180 - 190 derecede kızarana kadar pişirin![]() 6 Tatlı sıcak - şerbet soğuk olacak şekilde şerbetleyin![]() |
|
|
|