Çikolata Salamı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolata SalamıÇikolata Salamı Tarifi - Çikolata Salamı Nasıl Yapılır - Çikolata Salamı Malzemeleri Malzeme Listesi * 200 Mililitre Krema (1 Su Bardağı) * 100 Gram Bitter Çikolata * 100 Gram Çikolata (Sütlü) * 100 Gram Tereyağı (Yaklaşık 3 - 4 Yemek Kaşığı) * 7 Dilim Kek (Sade) * 1 Çay Bardağı Fıstık (İçi) * 1 Çay Bardağı Ceviz (İçi) * 5-6 Adet Pötibör Bisküvi ya da Kedidili Çikolata Salamı Nasıl Yapılır? 1 İçerisine büyükçe bir kase koyabileceğiniz bir tencereye yaklaşık 1 ya da 1,5 litre su koyarak suyu kaynatın 2 Kremayı tencerenin üzerine koyabileceğiniz bir kaseye koyun ve kaynayan suyun üzerine oturtun (Benmari) Krema ısındıktan sonra içine çikolataları kolay eriyebilmeleri için küçük parçalara bölerek içine atın Tereyağını da ilave edin ve malzemeler eridikten sonra mikser ile yaklaşık 4 dakika malzemeler iyice karışana dek çırpın 3 Malzemeler iyice karıştıktan sonra ocaktan alabilirsiniz ama tamamen soğumasına izin vermeden keki ufalayarak kaseye ekleyin 4 Cevizleri havanda olabildiğince iri döverek ve fıstıkların da kabuklarını çıkararak kaseye ekleyin Fıstıkların kabuklarını soymakta zorlanırsanız kısa bir süre suda da bekletebilirsiniz 5 Eğer taze frambuaz, vişne gibi meyveler ya da portakal veya limon kabuğu rendesi de eklemek isterseniz kaseye ekleyerek bütün malzemeleri güzelce karıştırarak bir karışım elde edin 6 Harç hazır olduktan sonra kolay dilimleyebilmek için dikdörtgen ve uzunca bir kabınız varsa altına folyo ya da temiz bir buzdolabı poşeti sererek harcı iyice bastırarak şekil verin ve üzerini kapatarak 1 gece buzdolabında bekletin Dilerseniz düz bir zemine folyoyu sererek harcı uzunlamasına koyup elinizle de şekil vererek buzdolabına koyabilirsiniz 7 Buzdolabında beklettikten sonra pötibör ya da kedidili bisküvilerini ufalayarak pastacığın etrafını bulayın Dilimleyerek servis edin 8 Bu malzemeler ile 14 ya da 15 dilim çikolata elde edebilrisiniz Afiyet Olsun |
|