Kestaneli Pratik Revani |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestaneli Pratik RevaniKestaneli Pratik Revani Tarifi - Kestaneli Pratik Revani Yapılışı - Kestaneli Pratik Revani Nasıl Yapılır - Kestaneli Pratik Revani Malzemeleri 8 kişilik Gerekli malzeme: Hamur için: 2 paket Kafkas kestane çerezi 1 paket hazır pandispanya unu 3 yumurta Yarım su bardağı süt Şurup için: 2 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su Birkaç damla limon suyu Un, yumurta ve sütü çukur bir kapta düzgün bir karışım oluncaya kadar mikserle çırpın Kestaneleri ekleyip tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın Hamuru yağlanmış ortası delik kek kalıbına dökün Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin Soğumaya bırakın Şeker ve suyu tencereye alıp şurup kıvamında kaynatın Limon suyunu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın Sıcak şurubu soğuk revaninin üzerine döküp çekmesini bekleyin Dilimleyip kaymak ile servis yapın |
|