Kestaneli Pratik Revani |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestaneli Pratik RevaniKestaneli Pratik Revani Tarifi - Kestaneli Pratik Revani Yapılışı - Kestaneli Pratik Revani Nasıl Yapılır - Kestaneli Pratik Revani Malzemeleri 8 kişilik Gerekli malzeme: Hamur için: 2 paket Kafkas kestane çerezi 1 paket hazır pandispanya unu 3 yumurta Yarım su bardağı süt Şurup için: 2 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su Birkaç damla limon suyu Un, yumurta ve sütü çukur bir kapta düzgün bir karışım oluncaya kadar mikserle çırpın Kestaneleri ekleyip tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın![]() Hamuru yağlanmış ortası delik kek kalıbına dökün Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin Soğumaya bırakın![]() Şeker ve suyu tencereye alıp şurup kıvamında kaynatın Limon suyunu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın Sıcak şurubu soğuk revaninin üzerine döküp çekmesini bekleyin Dilimleyip kaymak ile servis yapın
|
|
|
|