Nevruz Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nevruz TatlısıNevruz Tatlısı Tarifi - Nevruz Tatlısı Nasıl Yapılır - Nevruz Tatlısı Malzemeleri Malzeme Listesi 250 Gram Tereyağı 1 Su Bardağı Süt Yarım Çorba Kaşığı Tuz 2 Adet Yumurta 1 Kilogram Un 1 Adet Maya (Yaş) İç malzeme için Yarım Kilogram Fındık ya da Ceviz 2 Su Bardağı Toz Şeker 1 Paket Vanilya ya da Kakule Şekerbura - Nevruz Tatlısı Nasıl Yapılır? Hamuru Hazırlamak İçin, 1 Mayayı ılıttığınız sütle eritip karıştırın![]() 2 Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın![]() 3 Yumurtayı çırpıp, yağı eritin![]() 4 Unun ortasına mayayı, çırpılmış yumurtayı ve erittiğiniz yağı koyup katı kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun![]() 5 Üzerini temiz bir bezle kapatıp, güneş almayacak bir yerde 1 saat kadar mayalanması için bekletin![]() 6 Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak üzeri unlanmış tezgahta merdane yardımı ile çay bardağı büyüklüğünde açın![]() İçini Hazırlamak İçin, 1 Çekilmiş fındık, toz şeker ve bulabilirseniz kakule (bulamazsanız yerine vanilya kullanabilirsiniz)iyice karıştın![]() 2 Açtığınız hamuru tek tek avucunuza alıp yarısına iç malzemeyi koyun ve hamuru ikiye katlayarak üzerini kapatın![]() 3 Kenarlarını burma şeklinde iki parmağınızın ucuyla iyice kapatın![]() 4 Eğer evinizde varsa üzeri tırtıklı şekerbura cımbızı (makkaş) ile şeritler halinde süsleyin Makkaşınız yoksa bir bıçak yardımı ile hamurun üzerine V şeklinde süsler de yapabilirsiniz![]() 5 Fırın tepsinize yağlanmış kağıt serin![]() 6 150 derecelik fırında 12 dakika kadar pişirin Hamurların üzerleri kızarmadan fırından çıkartın![]() |
|
|
|