Şıllık tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şıllık tatlısı![]() Malzemeler : 2 su bardağı un 2 su bardağı su tuz tereyağı sıvıyağ 1 su bardağı dövülmüş ceviz şerbet için ; 1/2 kg tozşeker1/2 lt su1/2 limon suyu Yapılışı : Derin bir kapta un ve suyu karıştırarak iyice çırpıyoruz Tavayı kızdırıp fındık büyüklüğündeki tereyağını ve 1 çay kaşığı sıvıyağı döktükten sonra ,hazırladığımız akıcı hamurdan bir kepçe alarak tavaya döküp ,tavayı elimizle çevirerek hamurun eşit bir şekilde tavanın heryerine yayılmasını sağlıyoruz Döktüğümüz hamuru arkalı önlü pişirdikten sonra ,bir tepsiye alıyoruz Bu şekilde tüm hamuru birer kepçe şeklinde dökerek pişiriyoruz Bu ölçülerle 6 adet ince yufka oluyor Pişirdiğimiz 3 adet yufkayı üst üste koyarak ,arasına cevizin 3/4 ünü döktükten sonra ,kalan 3 adet yufkayı da üzerine koyuyoruz Tatlıyı baklava şeklinde bıçakla kesiyoruz![]() Şerbet için su ,şeker ve limon suyunu tencereye koyup ,orta ateşte kaşıktan kıvamlı bir şekilde damlayana kadar kaynatıyoruz Şerbeti sıcak sıcak tatlının üzerine döküyoruz Bu şekilde 1-2 saat kadar dinlendirdikten sonra servis tabağına alıp kalan cevizle üzerini süsleyerek servis yapıyoruz
|
|
|
|