Bal ve Bademli Tel Kadayıf |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bal ve Bademli Tel KadayıfBal ve Bademli Tel Kadayıf Nasıl Yapılır - Bal ve Bademli Tel Kadayıf Tarifi Malzemeler: Yarım kg tel kadayıf Yarım paket tereyağı 2 su bardağı süt 2 çorba kaşığı bal İçi içn: 1,5 su bardağı ddövülmüş badem Şerbet için: 2;5 su bardağı şeker 3 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu Tarifi Şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır Tereyağı eritilir, ılyınca kadayıfların üzerine dökülür, lime lime didiklenir Kadayıfın yarısı yağlanmış tepsiye bastırarak yerleştirilir Üzerine badem serpilir Kalan yarısı da bastırarak yerleştirilir Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir, altın rengini alana kadar pişirilir Fırından çıkınca bal ve süt karışımı gezdirilir Hemen ardından şerbet dökülür Şerbeti çekince kare kare keserek servise sunulur alıntı |
|