![]() |
İRMİKLİ YOĞURT TATLISI |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İRMİKLİ YOĞURT TATLISI![]() Malzemeler: 3 yumurta 3 çay bardağı un 3 çay bardağı irmik 3 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı şeker 2 paket kabartma tozu 2 paket vanilya Hindistan cevizi 1/2 su bardağı ceviz içi Şerbeti: 4,5 Su bardağı su 4,5 Su bardağı şeker 1/2 tatlı kaşığı limon suyu Yapılışı; Yumurtaları şekerle birlikte, beyazlaşıp köpürene dek çırpalım ![]() ![]() Elenmiş unu, irmiği, ceviz içini, kabartma tozunu, vanilyaları ekleyip mikserin düşük ayarı ile karıştıralım ![]() Hamuru, margarinle yağlanıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım ![]() 180°C ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim ![]() Fırından alır almaz, üzerine önceden hazırlanıp soğutuğumuz şerbeti gezdirelim ![]() Tatlıyı, sönmüş fırına sürüp 5 dak ![]() ![]() Dilimleyip üstüne hindistan cevizi serpelim ![]() Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dak ![]() |
![]() |
![]() |
|