Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
irmikli, tatlisi, yoğurt

İRMİKLİ YOĞURT TATLISI

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İRMİKLİ YOĞURT TATLISI





Malzemeler:


3 yumurta

3 çay bardağı un

3 çay bardağı irmik

3 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı şeker

2 paket kabartma tozu

2 paket vanilya

Hindistan cevizi

1/2 su bardağı ceviz içi

Şerbeti:


4,5 Su bardağı su

4,5 Su bardağı şeker

1/2 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı;


Yumurtaları şekerle birlikte, beyazlaşıp köpürene dek çırpalım Yoğurdu, sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım

Elenmiş unu, irmiği, ceviz içini, kabartma tozunu, vanilyaları ekleyip mikserin düşük ayarı ile karıştıralım

Hamuru, margarinle yağlanıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım

180°C ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim

Fırından alır almaz, üzerine önceden hazırlanıp soğutuğumuz şerbeti gezdirelim

Tatlıyı, sönmüş fırına sürüp 5 dak şerbetini emmesini sağlayın

Dilimleyip üstüne hindistan cevizi serpelim

Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dak kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.