![]() |
Aşure 8 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşure 8Aşure Tarifi - Aşure Yapılışı - Aşure Nasıl Yapılır - Aşure Malzemeleri 500 gram buğday 200 gram çeviziçi 1/2 su bardağı kuru fasulye 150 gram incir, üzüm 1/2 su bardağı nohut 500 gram süt 150 gram fındık içi 7 su bardağı tozşeker 150 gram badem içi 20 su bardağı su 150 gram yeşil fıstık Kalaylı, temiz bir kabın içinde yıkanmış buğday bol su ile bir buçuk saat pişirilir, süzülür, 20 su bardağı su, koyarak buğday iyice pişirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ev hanımları istedikleri takdirde, biraz emek ve de zaman istemesine rağmen haşlanmış olan buğdayı süzgüye alarak bunu iyice süzgüden geçirip, buğdayın nişasta şekline dönüşmesini sağlarlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|