![]() |
Aşure 10 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşure 10Aşure Tarifi - Aşure Yapılışı - Aşure Nasıl Yapılır - Aşure Malzemeleri MAZEMELER 1,5 su bardağı aşurelik buğday yarım su bardağı nohut yarım su bardağı kurufasulye yarım su bardağı kuru üzüm 10-15 adet kuru kayısı 1 su bardağı yer fıstığı 7-8 adet kuru incir (ben evdekiler yemediği için tercih etmiyorum) 1 adet elma 2 su bardağı şeker tuz 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz yada fındık içi tarçın YAPILIŞI; Nohut ve kuru fasulyeyi 1 gece önceden aynı kapta ıslatın ![]() ![]() ![]() Buğdayları güzelce yıkadıktan sonra suyunu süzün ![]() ![]() ![]() ![]() Kayısı, üzüm ve inciri güzelce çöplerini ayıklayın ve yıkaın ![]() ![]() ![]() Büyükce bir tencereye kaynatılmış nohut ve fasulyeyi, buğdayı ve kuru meyvaları sularıyla beraber aktarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencerenin altını orta hararetli ateşe getirin ![]() ![]() ![]() ![]() Altını kapatın ![]() ![]() ![]() Tarçın ve cevizi servis tabaklarına koyduktan sonra üzerine serpin ![]() ![]() AFİYET OLSUN |
![]() |
![]() |
|