Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
aşure

Aşure 15

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aşure 15



Aşure Tarifi - Aşure Yapılışı - Aşure Nasıl Yapılır - Aşure Malzemeleri

Malzemeler:

1 su barağı aşurelik buğday,

yarım su bardağı kuru fasulye,

yarım su bardağı nohut,

10 su bardağı su,

3 su bardağı toz şeker,

150 gram incir,

100 gram kuru kayısı,

100 gram tatlı badem,

1 tatlı kaşığı tuz,

100 gram kuru üzüm,

50 gram kuş üzümü,

50 gram dolmalık fıstık,

2 çorba kaşığı nişasta

Süslemek için: nar taneleri, fındık, kuş üzümü, badem, antepfıstığı


Yapılışı: Buğday, kuru fasulye ve nohudu geceden ıslatın Ertesi günü buğdayı, suyuyla birlikte geniş bir tencereye alın Üzerine suyu ekleyip yumuşayıncaya kadar orta ateşte ara sıra karıştırarak pişirin Nohut ve kuru fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın İncir ve kayısıları küp küp doğrayıp ılık suda yumuşatın Bademleri sıcak suda iki-üç dakik kaynatıp kabuklarını soyun Tuz, nohut, kuru fasulye ve toz şekeri aşureye ekleyin Ara sıra karıştırarak 15 dakika pişirin İncir, kayısı, üzüm, kuş üzümü, badem ve dolmalık fıstıkları ekleyin 10 dakika daha pişirin Ocaktan alıp25-30 dakika dinlendirdikten sonra kaselere koyun Üzerini nar taneleri, badem, antepfıstığı ile süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.