Aşure 15 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aşure 15Aşure Tarifi - Aşure Yapılışı - Aşure Nasıl Yapılır - Aşure Malzemeleri Malzemeler: 1 su barağı aşurelik buğday, yarım su bardağı kuru fasulye, yarım su bardağı nohut, 10 su bardağı su, 3 su bardağı toz şeker, 150 gram incir, 100 gram kuru kayısı, 100 gram tatlı badem, 1 tatlı kaşığı tuz, 100 gram kuru üzüm, 50 gram kuş üzümü, 50 gram dolmalık fıstık, 2 çorba kaşığı nişasta ![]() Süslemek için: nar taneleri, fındık, kuş üzümü, badem, antepfıstığı ![]() Yapılışı: Buğday, kuru fasulye ve nohudu geceden ıslatın Ertesi günü buğdayı, suyuyla birlikte geniş bir tencereye alın Üzerine suyu ekleyip yumuşayıncaya kadar orta ateşte ara sıra karıştırarak pişirin Nohut ve kuru fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın İncir ve kayısıları küp küp doğrayıp ılık suda yumuşatın Bademleri sıcak suda iki-üç dakik kaynatıp kabuklarını soyun Tuz, nohut, kuru fasulye ve toz şekeri aşureye ekleyin Ara sıra karıştırarak 15 dakika pişirin İncir, kayısı, üzüm, kuş üzümü, badem ve dolmalık fıstıkları ekleyin 10 dakika daha pişirin Ocaktan alıp25-30 dakika dinlendirdikten sonra kaselere koyun Üzerini nar taneleri, badem, antepfıstığı ile süsleyin
|
|
|
|