Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cevizli, kadayıf, sarma

Cevizli kadayıf sarma

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli kadayıf sarma



Cevizli kadayıf sarma


Malzemeler: 10 kişilik

Yarım kg kadayıf

250 gram iri çekilmiş ceviz içi

125 gram tereyağı

veya margarin


şerbeti için:

üç buçuk su bardağı tozşeker

3 su bardağı su

1 çorba kaşığı limon suyu

1 paket vanilya

Hazırlanışı: Kadayıftan avucunuzu dolduracak kadar bir tutam alıp masaya yayın 2 çorba kaşığı cevizi kadayıfın üzerine serpin Sigara böreği sarar gibi rulo şeklinde sarın Kadayıf bitene kadar aynı işleme devam edin Hazırladığınız sarmaları yağlanmış fırın tepsisine dizin Üzerlerine 1’er tatlı kaşığı tereyağı koyun Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kadayıfların üzeri iyice kızarana kadar pişirin Şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın Kaynadıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyin Bir taşım daha kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyip ocağın altını kapatın Soğumuş kadayıfların üzerine sıcak şerbet gezdirerek çekmesini bekleyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.