![]() |
Frambuazlı Pelte |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Frambuazlı Peltemalzemeler 2 Su bardağı frambuaz 2 Su bardağı su 3 Çorba kaşığı esmer şeker 2 Tatlı kaşığı mısır nişastası Süslemek için : Herhangi bir taze meyve Nane yaprakları Hazırlanışı Frambuazları ezerek püre haline getirin ![]() Esmer şekeri 1 su bardağı su ile küçük bir tencereye alın ![]() Orta hararetli ateşte şeker eriyene kadar karıştırın ![]() Ayrı bir kapta mısır nişastasını diğer 1 su bardağı su ile karıştırın ![]() Nişastalı duyu ocaktaki tencereye katın ve sürekli karıştırın ![]() Püre haline getirdiğiniz frambuazları da tencereye alın ve karıştırmaya devam edin ![]() Pelte donuklaşmaya başlayınca ocağı kapatın ![]() Pelteyi iki kaseye veya kuplara pay edin ve buzdolabında soğutun ![]() Arzuya göre meyve ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın |
![]() |
![]() |
|