![]() |
Süzme Aşure |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Süzme AşureSüzme Aşure Tarifi - Süzme Aşure Yapılışı - Süzme Aşure Nasıl Yapılır - Süzme Aşure Malzemeleri Yeteri kadar beyaz buğdayı iyice yıkayıp havanda dövünüz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşurenin içine konacak olan nohut ve baklayı kabuğu çıkıncaya dek suda bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu şekilde kaynarken dibinin tutmaması için aşureyi sık sık karıştırınız ![]() ![]() Pişmiş ve indirilmiş aşurenin helmeli suyunu alıp gül suyu ile bir miktar miskgöbeğini ezerek kaynamakta olan aşureye karıştırın sonra tabaklara ya da çanaklara bölüştürüp, üzerlerine de yalnız kabuğu çıkmış badem diziniz ![]() |
![]() |
![]() |
|