Haşhaşlı Şekerpare |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Haşhaşlı ŞekerpareMalzemeler: 4 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 250 gram margarin 2 adet yumurta 4 yemek kaşığı irmik 1 su bardağı pudra şekeri 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu Şerbeti için: 4 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu 2 su bardağı şeker Yapılışı: Derin bir kabın içinde; unu kabartma tozunu irmiği ve pudra şekerini karıştırın Üzerine oda sıcaklığında yumuşamış olan margarini ve yumurtaları ekleyin![]() Tüm malzemeleri yoğurup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın Hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparın Bu parçaları önceden koyduğunuz haşhaşlara batırın Sonra da şekerparelerin her birinin üzerine badem ya da fındık batırıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin![]() 175 dereceye ayarlı fırında pişirmeye bırakın Şerbeti için; şekeri ve suyu bir tencerede pişirmeye bırakın Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 5 dakika sonra ocaktan alın![]() Bu arada 30 dakika kadar pişirdiğiniz şekerpareleri fırından alıp ılık şerbetin üzerinde gezdirin Şerbetin iyice çekmesini bekleyip servis yapın
|
|
|
|