Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ayva, böğürtlenli, kaymaklı, tatlısı

Kaymaklı Böğürtlenli Ayva Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaklı Böğürtlenli Ayva Tatlısı



Malzemeler :


4 ayva

2 su btoz şeker

Sarı gıda boyası

su

karanfil

Üzeri için:

kaymak

Böğürtlen


Hazırlanışı :


Ayvaları soyduktan sonra uç kısımlarını kesip 2’ye kesin Daha sonra çekirdek yataklarını çıkarın

Tencereye suyu alarak içine 1 çay kaşığı gıda boyasını ekleyin Ayvaları tencereye alarak kapağı kapalı pişmeye bırakın Yarı kıvamda pişince ayvaları tatlıyı pişireceğiniz fırın kabına alın Üzerine suyunu gezdirin Toz şekeri ayvaların üzerine paylaştırarak üzerini önce yağlı kağıtla daha sonra alüminyum folyo ile kapatarak 180 derecede ortalama 1 saat pişirin

Ayvalar pişince servis tabağına alın Suyunu da üzerine ve kenarına gezdirerek soğumaya bırakın Daha sonra ayvaların orta kısmına kaymak doldurarak böğürtlen ve nane ile süsleyerek soğuk servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.