Bademli Şeftali Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Şeftali Tatlısı![]() Malzemeler: 5 şefatli 10 çorba k toz şeker 1 su b süt 1 poşet toz şanti badem yeşil fıstık Hazırlanışı: 5 adet şeftelinin kabuklarını soyun ve ortadan kesin Fırın kabına şeftalileri yerleştirin Şeftalilerin üzerlerine 1 çorba kaşığı toz şeker ilave Üzerine yağlı kağıt ile kaplayın ve edip önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin Üzeri için bir kapta 1 su bardağı süt ile toz şantiyi çırpın![]() Fırından şeftalileri çıkartıp servis tabağına alın Şeftalilerin üzerine badem ilave edin Üzerine toz şantiyi ekleyin Şantinin üzerine yeşil fıstık ile süsleyip servis edin![]() |
|
|
|