![]() |
Anadolu Sini Baklavası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anadolu Sini BaklavasıMalzemeler Hamuru için : Yarım kilo un 2 Adet yumurta 1 Çimdik tuz 2-3 damla limon suyu Yarım su bardak su Üzeine serpmek için : 300 gr toz yeşil fıstık Şerbeti için : 4 Su bardağı su 4 Su bardağı şeker 1 Adet limon suyu Hamurun dinlendirilme süresi 1 saat Hazırlanışı Baklavanın şerbeti için su ve şekeri kaynatın ![]() İçine limon suyunu katıp ateşten indirip soğumaya bırakın ![]() Hamur için bütün malzemeleri robotta karıştırıp hamur haline getirin ![]() Hamurun üzerine nemli bir bez öreterek 1 saat dinlendirin ![]() Yumruk iriliğinde parçalara ayırın ![]() Bezeleri oklava ile nişasta serperek baklava yapacağınız tepsi büyüklüğünde açın ![]() Tepsiyi yağlayın ![]() Yağladığınız tepsiye ilk yufkayı döşeyin ![]() Üzerine fıstık serpiştirin ![]() Diğer hamurları da bu şekilde yaprak baklavayı bitirin ![]() Baklavayı istediğiniz şekilde kesin ![]() Son olarak üzerine kızgın yağ gezdirin ![]() Fırına atıp altı üstü pembeleşene dek pişirin ![]() Fırından çıkarınca fazla yağını süzün ![]() Üzerine soğuk şerbeti döküp yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapın |
![]() |
![]() |
|