Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
anadolu, baklavası, sini

Anadolu Sini Baklavası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Anadolu Sini Baklavası



Malzemeler


Hamuru için :

Yarım kilo un

2 Adet yumurta

1 Çimdik tuz

2-3 damla limon suyu

Yarım su bardak su

Üzeine serpmek için : 300 gr toz yeşil fıstık

Şerbeti için :

4 Su bardağı su

4 Su bardağı şeker

1 Adet limon suyu

Hamurun dinlendirilme süresi 1 saat


Hazırlanışı

Baklavanın şerbeti için su ve şekeri kaynatın

İçine limon suyunu katıp ateşten indirip soğumaya bırakın

Hamur için bütün malzemeleri robotta karıştırıp hamur haline getirin

Hamurun üzerine nemli bir bez öreterek 1 saat dinlendirin

Yumruk iriliğinde parçalara ayırın

Bezeleri oklava ile nişasta serperek baklava yapacağınız tepsi büyüklüğünde açın

Tepsiyi yağlayın

Yağladığınız tepsiye ilk yufkayı döşeyin

Üzerine fıstık serpiştirin

Diğer hamurları da bu şekilde yaprak baklavayı bitirin

Baklavayı istediğiniz şekilde kesin

Son olarak üzerine kızgın yağ gezdirin

Fırına atıp altı üstü pembeleşene dek pişirin

Fırından çıkarınca fazla yağını süzün

Üzerine soğuk şerbeti döküp yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.