Karbeyazlı Ayva Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karbeyazlı Ayva TatlısıMalzemeler: 2 ayva 1 su b su1 su b toz şeker1 tatlı k tarçın1 su b cevizMuhallebisi için: 4 su b süt1 su b toz şeker1 çorba k un1 çorba k nişasta1 çorba k pirinç unuKarbeyazı için: 2 yumurta akı 2 çorba k toz şekerHazırlanışı: İlk olarak 2 adet ayvayı rendeleyin Tencereye rendelenmiş ayvaları ilave edin Üzerine 1 su bradğı su ilave edin İlk önce su ile ayvalar pişsin Daha sonra üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edip ayvaları yumuşatın Muhallebisi için tencereye 4 subrdağı sütü alın Üzerine 1 su bardağı toz şeker,1 çorba kaşığı un,1 çorba kaşığı nişasta 1 çorba kaşığı pirinç unu ilave edin![]() Muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirin Ayvalar iyice piştikten sonra üzerine tarçın ilave edin ve karıştırın Fırın kabına ayvaları alın Üzerne iri kırılmış ceviz parçaları ilave edin Cevizin üzeirne muhallebiyi ilave edin Tatlıyı soğumaya bırakın Tatlının karbeyazı için bir kapta 2 adet yumurta akını ve 2 çorba kaşığı toz şeker ilave edip mikserle çırpın Tatlınınmuhalebinin üzerine karbeyazı ilave edin Tatlının üzerini fırında kızartın Üzeri kızardıktan sonra fırından çıkartıp servis edin![]() |
|
|
|