![]() |
Bademli Portakallı Pelte |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Portakallı Pelte8 yemek kaşığı dolusu tozşeker 4 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası 1 paket vanilya 10 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış ya da hazır meyve suyu) 2 su bardağı çekilmiş badem içi YAPILIŞI:Tozşeker nişasta ve vanilyayı orta boy bir tencereye aktarıp portakal suyunu da azar azar ekleyin ![]() ![]() Karışımı kısık ateşte tel çırpıcı ya da tahta kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin ![]() ![]() ![]() Pelteyi ayaklı kup bardaklarına ya da muhallebi kaselerine paylaştırın ![]() __________________ |
![]() |
![]() |
|