Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bademli, pelte, portakallı

Bademli Portakallı Pelte

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Portakallı Pelte



8 yemek kaşığı dolusu tozşeker

4 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası

1 paket vanilya

10 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış ya da hazır meyve suyu)

2 su bardağı çekilmiş badem içi


YAPILIŞI:Tozşeker nişasta ve vanilyayı orta boy bir tencereye aktarıp portakal suyunu da azar azar ekleyin Tel çırpacak ya da mikser yardımıyla çırparak malzemeleri birbirine iyice karıştırın


Karışımı kısık ateşte tel çırpıcı ya da tahta kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin Pelteyi kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra ocaktan alın Henüz sıcak haldeyken iri çekilmiş bademi ilave edip karıştırın


Pelteyi ayaklı kup bardaklarına ya da muhallebi kaselerine paylaştırın Soğuması için buzdolabında bekletip soğuk servis yapın

__________________

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.