Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
etimekli, kahve, kremalı, soslu, tatlı

Kahve Soslu Etimekli ve Kremalı Tatlı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

--------------------------------------------------------------------------------

Malzemeler;

- 1 paket etimek

- 1 paket krem şanti ( burada krem şanti bulamadığım için 1 su bardağı %35 lik kremayı çırptım)

Krema için;

- 2 adet yumurta sarısı

- 3 yemek kaşığı şeker

- 3 yemek kaşığı un

- 1 su bardağı reçelli su ( 2 tatlı kaşığı kadar herhangi bir reçeli suda eritin)

İçi için;

Herhangi bir mevsim meyvası

Sos için;

- 1 fincan su

- 2 yemek kaşığı nescafe

Yapılışı;

- Etimekleri orta boy borcama ya da ayrı ayrı kuplara minik minik kırın Reçelli su ile ıslatın

- Sütü yumurta sarılarını unu ve şekeri muhallebi kıvamına gelene dek orta ateşte pişirin

- Krem şantiyi kremaya ekleyip iyice çırpın

- Etimeklerin üzerine meyvalardan dizin ( Ben muz kullandım Çilek reçeli kullanığım için çilek olsaydı daha güzel olurdu bence )

- Kremayı meyvaların üzerine dökün ve buzdolabında soğutun

- Servis yaparken bir fincanda erittiğiniz nescafeyi üzerine ince şeritler halinde gezdirin ( ben acı çikolatayı eritip birmiktar kremayla karıştırdım)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com