Ceviz Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ceviz TatlısıCeviz Tatlısı Tarifi - Ceviz Tatlısı Yapılışı - Tatlı Tarifleri Malzemeler: - 1 su bardağı sıvı yağı - 1 adet eritilmiş margarin - 1 su bardağı su - Aldığı kadar Piyale un - 1 paket Piyale kabartma tozu - 2 su bardağı ceviz - Tarçın - Şeker - Şerbeti için: - 4 bardak su - 3 bardak şeker - 1 yemek kaşığı limon suyu Hazırlanışı: 1 su bardağı sıvı yağı, 1 adet eritilmiş margarini, 1 su bardağı suyu,aldığı kadar unu ve 1 paket Piyale kabartma tozunu karıştırıp hamur haline getirin 2 su bardağı cevizi bir kabın içerisinde iyice ezin İçine tarçın ve şekeri karıştırın Hamuru küçük parçalara ayırıp içine karışımı ilave edip poğaça seklinde kapatın 200 C fırında yarım saat pişirin Şerbeti için 4 bardak suya 3 bardak şeker ilave edip kaynatın Kaynadıktan sonra içine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyin![]() alıntı |
|
|
|