Cevizli Asıda |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli AsıdaCevizli Asıda Tarifi - Cevizli Asıda Yapılışı - Tatlı Tarifleri Malzemeler: - ½ kg Piyale buğday nişastası - 1/5 su bardağı kızgın tereyağı - Yarım su bardağı su - Yarım su bardağı pekmez - Yarım paket Piyale vanilin - 1 kg şeker Hazırlanışı: ½ kg Piyale buğday nişastasını soğuk suda eritin ve bir kaba alın Üzerine 1/5 su bardağı kızgın tereyağı dökün Sararana kadar kavurun Başka bir tencerede yarım su bardağı suyu kaynatın İçine yarım su bardağı pekmez, yarım paket Piyale vanilin, 1 kg şeker ve kavrulan nişastayı ekleyin Sürekli karıştırın, göz göz olunca içine iri dövülen cevizleri atın Servis tabağına alın ve cevizle süsleyin![]() alıntı |
|
|
|