2 Katlı Karemelli Çilekli Tatlı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
2 Katlı Karemelli Çilekli Tatlı2 Katlı Karemelli Çilekli Tatlı - 2 Katlı Karemelli Çilekli Tatlı Tarifi ![]() Malzemeler : 1 paket kurutulmuş ekmek 1 lt süt1 su b toz şeker1 çorba k nişasta1 çorba k söke un1 çorba k pirinç unu1 yumurta sarısı Karemali İçin 1 su b toz şeker2 su b suArası İçin Çilek Ceviz Tarçın Üzeri İçin Kakaolu bisküvi Hazırlanışı Karameli için şekeri tavaya alarak kısık ateşte eriyip rengi dönünceye kadar bekleyin Fazla yanmamasına dikkat ederek rengini alınca üzerine 2 bardak suyu bir seferde dökün Karamel çözülünceye kadar bekleyin![]() Kreması için ise tencereye sütü, toz şekeri, unu, pirinç ununu, nişastayı ve yumurta sarısını alıp çırparak pişirin Kurutulmuş ekmeği fırın kabına dizin Üzerini bu karamelle ıslatın Ardından üzerine kremanın yarısını dökün Ceviz ve tarçın karışımını ve çilekleri kremanın üzerine serpin![]() Daha sonra tekrar kalan kremayı dökün En son üzerini kakaolu bisküvi tozu ve çilekle süsleyerek soğuk servis edin
|
|
|
|