Portakal Soslu İrmik Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakal Soslu İrmik TatlısıMalzemeler: 4 su b süt1 su b toz şeker6 çorba k irmik1 çorba k nişastaSosu için: 4 portakal 1 çay b toz şeker1 tatlı k nişastaHazırlanışı: Tencereye 4 su bardağı sütü alın Sütün üzerine 1 su bardağı toz şeker,6 çorba k irmik ve 1 çorba kaşığı nişasta ilave edin Sürekli karıştırarak kremayı pişirin İrmikli karışımı kalıba alın İrmikli tatlıyı soğumaya bırakın Soğduktan sonra tatlıyı buzdolabın alın bekletin![]() Sosu için 4 adet portakalın kabuklarını soyun Portakalı küp olarak kesin Tavaya portakalları ilave edin Üzerine 1 çay bardağı toz şeker ilave edin Az mktarda su ilave edip kaynatın 1 tatlı kaşığı nişastayı su ile açın Nişastayı portakalların üzerine ilave edin ve kaynatın Buzdolabından irmikli tatlıyı çıkartın İrmikli tatlının üzerine portakallı sosu dökerek servis edin![]() |
|
|
|