![]() |
İftar İçin Kolay Milföylü Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İftar İçin Kolay Milföylü Tatlı Tarifiramazan tatlıları - iftar tatlısı tarifi - şerbetli tatlılar - milföylü tatlılar ![]() Malzemeler, 6 adet milföy hamuru 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi 1 su bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın 1 adet yumurta akı 1 adet yumurta sarısı Şerbeti için, 2 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı limon suyu Hazırlanışı, Şerbetini hazırlamak için küçük bir tencerede; şeker, su ve limon suyunu karıştırın ![]() Orta dereceli ateşte arada bir karıştırarak iki taşım kaynatın ![]() Şerbeti ocaktan indirip soğuması için bekletin ![]() Tatlı harcını hazırlamak için derin bir kâsede; yumurta akı, tarçın, ceviz içi ve toz şekeri karıştırın ![]() Milföy hamurlarından birini düz bir zemine serin, uç kısmına 2 yemek kaşığı cevizli harç koyun ![]() Rulo şeklinde sıkıca sarın ![]() Harç ve milföy hamuru bitene kadar işlemi tekrarlayın ![]() Rulo milföy hamurlarını iki parmak genişliğinde dilimleyip tepsiye dizin ![]() Üzerlerine yumurta sarısı sürün ![]() Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin ![]() Tatlıyı fırından çıkarıp sıcakken, soğumuş şerbeti üzerine dökün ![]() Oda sıcaklığında tatlı, şerbeti çekene kadar bekletip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|