Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
antepfıstıklı, güllaç

Antepfıstıklı Güllaç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antepfıstıklı Güllaç



Antepfıstıklı Güllaç Tarifi - Antepfıstıklı Güllaç Nasıl Yapılır - Antepfıstıklı Güllaç Malzemeleri

Antepfıstıklı Güllaç


10 yaprak güllaç

4 su bardağı süt

2 su bardağı toz şeker

1 kahve fincanı gülsuyu

1 fincan dövülmüş antepfıstığı


HAZIRLANIŞI:

Sütü kaynatın Toz şekeri ilave edin ve karıştırın Sütü soğumaya bırakın, sonra tepsiye boşaltın Güllaç yapraklarını kenarlarından birer santim keserek teker teker tepsiye yatırın İyice yumuşamadan tepsiden alın Güllaç yapraklarını dört ucunu üst üste katlayarak iki kat haline getirin ortasına dövülmüş antep fıstığını serpin Güllaçları bohça gibi kapatın Kapatılmış güllaçları kıvrım tarafı alta gelecek şekilde servis tabağına yanyana dizin Dizme işlemi bitince üzerine iyice çekmesi için gülsuyu ve kalan şekerli sütü dökün Tabaktaki güllacı üzerine sık sık kaşıkla sütü gezdirerek 30 dakika beklettikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.