![]() |
Sarma Kadayıf Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sarma Kadayıf Tatlısıkadayıflı tatlılar - şerbetli tatlı tarifleri - kadayıf tarifleri ![]() Malzemeler, Yarım kilo tel kadayıf 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi 3 yemek kaşığı tereyağı 3 adet yufka Şerbet için, 5 su bardağı toz şeker 3,5 su bardağı su Yarım limonun suyu Üzeri için Kaymak, toz Antep fıstığı Hazırlanışı, Şerbetini hazırlamak için tencerede şeker ve suyu karıştırıp kaynatın ![]() Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın ![]() Şerbeti ocaktan indirip soğuması için bekletin ![]() Kadayıfı üç eşit parçaya bölün ![]() Tezgâhın üzerine bir adet yufkayı serin ![]() Üzerine kadayıfı yerleştirip ceviz için serpin ![]() Yufkayı rulo şeklinde sarıp bıçakla parmak genişliğinde kesin ![]() Kestiğiniz dilimleri yan çevirip yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin ![]() Kalan yufka, kadayıf ve ceviz içi için aynı işlemleri yapın ![]() Her bir sarma kadayıfın üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı yerleştirin ![]() Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin ![]() Pişen sarma kadayıfları fırından çıkarın ![]() Kadayıfların üzerine şerbeti gezdirerek dökün ![]() Bir saat dinlendirdikten sonra tatlıları ters çevirin ![]() Servis tabağına alın ![]() Kaymak ve toz Antep fıstığı ile servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|