Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kadayıf, tepside, yufkalı

Tepside Yufkalı Kadayıf

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tepside Yufkalı Kadayıf



Tepside Yufkalı Kadayıf - Tepside Yufkalı Kadayıf Tarifi



Malzemeler :

Hamuru İçin:

1 Su BSöke Un

Süt

Kadayıfı İçin

300 GrTel Kadayıf

1 Su BCeviz

2 Çorba KSıvıyağ

1 Çay BSu

Üzeri İçin

2 Çorba KTereyağı

Şerbeti İçin

3 Su BToz Şeker

2 Su BSu

1 Dilim Limon

Hazırlanışı

Hamuru için karıştırma kabına 1 su bardağı unu alın Unun üzerine kıvamına göre süt ilave edin hamuru yoğurunHamuru 2 bezeye bölün2 bezeyi de merdane ile yuvarlak tepsi büyüklüğünde açın Kadayıfı için 300 grtel kadayıfı iri olarak kesin Kadayıfın üzerine 1 çay bardağı su ve 2 çorba kaşığı sıvıyağ ilave edin ve tel kadayıfı karıştırın


Tepsiye 1 hamuru alınÜzerine tel kadayıfı serpiştirin Üzerine ceviz ilave edin 2hamuru tel kadayıfın üzerine kapatınÜzerine eritilmiş olan tereyağı ilave edin ve önceden ısıtlmış olan 180 derecelik fırında pişirin


Şerbeti için tencereye 3 su bardağı toz şekeri alınÜzerine 2 su bardağı su,1 dilim limon ilave edin ve şerbeti kaynatınŞerbeti ılımaya bırakın


Tel kadayıf tatlısı fırından çıkınca üzerine şerbeti dökün ve şerbeti çekince servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.