Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ballı, tarifleri, tatlı

Ballı Tatlı Tarifleri

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Tatlı Tarifleri



ballı tatlılar - ballı tatlı nsıl yapılır


Ballı Sultan Lokması

Malzeme
1 paket hazır pasta tabanı

1 kase galeta unu

200 ml krema (1 küçük kutu hazır krema)

4 yumurta akı

Yarım su bardağı süt

2 su bardağı sıvı yağ

6 yemek kaşığı toz şeker

1 adet muz

15 - 20 tane ayıklanmış ceviz 10 çorba kaşığı bal


Hazırlanışı

Pasta tabanının alt ve üst kısmını düz bir zemin üzerinde yan yana koyun ve bir çay bardağı ile yuvarlaklar halinde kesin Bu küçük yuvarlak pasta tabanlarını önce yumurta beyazına sonra galeta ununa buluyarak kızgın yağda 3-4 saniye kızartın ve düz bir kaba çıkartın Üzerlerine 1'er yemek kaşığı bal dökün ve dilimlenmiş muz ile kıyılmış ceviz yerleştirin Krema ve toz şekeri çırparak elde ettiğiniz kremayı pasta tabanlarının üzerine paylaştırın ve servis yapın

Ballı Pufuduk

Malzeme
3 adet yumurta

1,5 su bardağı un

1 çay kaşığı karbonat

1 paket vanilya

2 çorba kaşığı şeker

1,5 limonun suyu ve kabuğunun rendesi

Kızartmak için, sıvı yağ

Üzeri için

2 çorba kaşığı bal

1 çorba kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı

Yumurtayı ve şekeri iyice çırpın Unu, karbonatı, limon suyunu, limon kabuğu rendesini ve vanilyayı iyice karıştırın Tavada yağı kızdırdıktan sonra hamurdan bir kaşık kadar alıp kızgın yağa dökün Hamurları yağda iyice kızarttıktan sonra yağını süzerek servis tabağına alın Üzerlerine bal ve pudra şekeri gezdirdikten sonra servis yapın

Ballı Kestane Şekeri

Malzeme
1 kilo kestane

1/2 su bardağı bal

4 su bardağı pudra şekeri

1 çay kaşığı toz tarçın

Hazırlanışı

Kestanelerin kabuğunu enine çizerek kesin Bir tencerede su kaynatın ve kestaneleri kaynar suya atın Yarım saat pişirin Süzün ve soğutun Kabuklarını ayıklayın, kevgirden geçirin veya iyice ufalayın Bal ile karıştırarak hamur haline getirin Bu hamurdan küçük toplar yapın Pudra şekeri ile tarçını karıştırın Düz bir tepsiye dökün Kestane toplarını bunun üstünde yuvarlayarak şekerle kaplayın

Ballı Tarçınlı Muz

Hazırlanışı
Önce iki büyük muzu soyun, uzunlamasına ikiye ayırın Yayvan bir tabağa yerleştirin ve üzerine dilimler halinde elli gram kaymak koyun Sonra iki yemek kaşığı balı kaymaklı muzların üzerinde gezdirin Bir kaşık tarçın serpin isteğe göre ceviziçi de ilave edilebilir

Ballı, Muzlu Ayva Tatlısı

Malzeme
4 ayva

1 elma

4 muz

4 yemek kaşığı bal

100 gr çekirdeksiz kuru üzüm

8 su bardağı su

6 su bardağı tozşeker

1 çay kaşığı şeker boyası

Tarçın

8 yemek kaşığı kaymak

4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz


Hazırlanışı

Ayvaların kabuklarını soyun, ikiye bölün, ortalarını oyun Suyu ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın Ayvaları bu karışımın içine yerleştirin Meyveler yumuşayana kadar pişirin Elmayı rendeleyin; 1 su bardağı tozşeker, üzüm ve tarçını orta ateşte kavurun

Ayvaları tepsiye dizin, elmalı karışımı üzerlerine pay edin 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin Soğuduktan sonra servis tabaklarına alın Muzları dilimleyin; ayvaların çevresine dizin Muzların üzerine birer parça kaymak koyun, onların üzerine de ceviz serpin Cevizin üstünde balı gezdirip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Ballı Tatlı Tarifleri

Eski 06-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Tatlı Tarifleri



ballı kek

Malzemeler:


*

225 g tuzsuz tereyagi (kuplere bolunmus, veya margarin)

*

200 g + 2 yk bal

*

100 g esmer seker

*

3 iri yumurta (cirpilmis)

*

300 g un

*

2 ck kabartma tozu

Yapilisi:


1

Firini 140 ye ayarlayin ve 20 cm capindaki bir kek kalibini yaglayin

2

Tereyagini, sekeri ve bali kucuk bir teflon tencereye alip kisik ateste tamamen sivilasincaya kadar isitin Karisim tamamen eriyip ozdeslesince atesi yukseltip bir dk kadar kaynamaya birakin ve sogumasi icin bekletin

3

Cirpilmis yumurtagi sogumus balli karisima ekleyip tahta bir kasikla iyice karistirin Unu ekleyip hepsi tamamen karisincaya kadar cirpin

4

Keki kaliba boslatio firina verin ve iyice kabarip altin rengini alana kadar (~50 - 60 dk) pisirin Batirdiginiz kurdan temiz cikiyorsa kekiniz pismis demektir

5

Pisen keki firinda sogumaya birakin, daha sonra kalibindan cikarip tabakta bir muddet dinlendirin Geri kalan bali bir kapta isitip pasta fircasi ile kekin uzerine surun Soguyunca servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.