![]() |
Ballı Tatlı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ballı Tatlı Tarifleriballı tatlılar - ballı tatlı nsıl yapılır Ballı Sultan Lokması ![]() Malzeme 1 paket hazır pasta tabanı 1 kase galeta unu 200 ml ![]() 4 yumurta akı Yarım su bardağı süt 2 su bardağı sıvı yağ 6 yemek kaşığı toz şeker 1 adet muz 15 - 20 tane ayıklanmış ceviz 10 çorba kaşığı bal Hazırlanışı Pasta tabanının alt ve üst kısmını düz bir zemin üzerinde yan yana koyun ve bir çay bardağı ile yuvarlaklar halinde kesin ![]() ![]() ![]() ![]() Ballı Pufuduk ![]() Malzeme 3 adet yumurta 1,5 su bardağı un 1 çay kaşığı karbonat 1 paket vanilya 2 çorba kaşığı şeker 1,5 limonun suyu ve kabuğunun rendesi Kızartmak için, sıvı yağ Üzeri için 2 çorba kaşığı bal 1 çorba kaşığı pudra şekeri Hazırlanışı Yumurtayı ve şekeri iyice çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ballı Kestane Şekeri ![]() Malzeme 1 kilo kestane 1/2 su bardağı bal 4 su bardağı pudra şekeri 1 çay kaşığı toz tarçın Hazırlanışı Kestanelerin kabuğunu enine çizerek kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ballı Tarçınlı Muz ![]() Hazırlanışı Önce iki büyük muzu soyun, uzunlamasına ikiye ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ballı, Muzlu Ayva Tatlısı ![]() Malzeme 4 ayva 1 elma 4 muz 4 yemek kaşığı bal 100 gr ![]() 8 su bardağı su 6 su bardağı tozşeker 1 çay kaşığı şeker boyası Tarçın 8 yemek kaşığı kaymak 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz Hazırlanışı Ayvaların kabuklarını soyun, ikiye bölün, ortalarını oyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayvaları tepsiye dizin, elmalı karışımı üzerlerine pay edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ballı Tatlı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ballı Tatlı Tarifleriballı kek ![]() Malzemeler: * 225 g tuzsuz tereyagi (kuplere bolunmus, veya margarin) * 200 g + 2 y ![]() ![]() * 100 g esmer seker * 3 iri yumurta (cirpilmis) * 300 g un * 2 c ![]() ![]() Yapilisi: 1 ![]() Firini 140 ye ayarlayin ve 20 cm capindaki bir kek kalibini yaglayin ![]() 2 ![]() Tereyagini, sekeri ve bali kucuk bir teflon tencereye alip kisik ateste tamamen sivilasincaya kadar isitin ![]() ![]() 3 ![]() Cirpilmis yumurtagi sogumus balli karisima ekleyip tahta bir kasikla iyice karistirin ![]() ![]() 4 ![]() Keki kaliba boslatio firina verin ve iyice kabarip altin rengini alana kadar (~50 - 60 dk) pisirin ![]() ![]() 5 ![]() Pisen keki firinda sogumaya birakin, daha sonra kalibindan cikarip tabakta bir muddet dinlendirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|