![]() |
Kalpli Portakal Şekerlemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalpli Portakal Şekerlemesisevgililer günü tatlı tarifleri - portakal şekerlemesi nasıl yapılır ![]() Malzemeler- 2 adet kalın kabuklu portakal 250 gr toz şeker 250 ml su Üstü için - 1/2 su bardağı toz şeker Yapılışı- Portakalların kabuları soyulur, kalp formlu kalıpla kalpler çıkartılır ve kaynamakta olan suyu aktarılır ![]() 5 dakika kaynatılıp süzülür ![]() Bu işlem 3 kere tekrarlanır ![]() 250 gr şeker ile 250 ml su tencereye aktarılır, hafif ateşte şekerin erimesi sağlanır ve portakallar ilave edilir ,kaynamaya başlayınca ısı düşürülerek 10 dakika pişirilir ![]() Portakallar çatal yardımı ile yağlı kağıda transfer edilir ve 2-3 saat hafif kuruması için beklenir ardından üzerine toz şeker serpilerek karıştırılır ![]() Kavanozda saklamanız önerilir ![]() |
![]() |
![]() |
|