Kremalı Elmalı Turta |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı Elmalı Turtaelmalı tatlılar - kremalı elmalı turta nasıl yapılır - kremalı tatlı tarifleri Elmalı Turta İçin Malzemeler * 1 su bardağı şeker * 1 paket vanilya * 1 /2 su bardağı zeytinyağı * 3 yumurta * aldığı kadar un * 1 paket kabartma toz * 2/3 su bardağı süt * hindistancevizi ve tarçın * Üzeri İçin: 5-6 adet Amasya elması, iki kaşık şeker, tarçın Krema Malzemeleri * 1lt süt * 2 yemek kaşığı buğday nişastası * 2 yemek kaşığı un * 2 yumurta beyazı * vanilya * 6 kaşık silme şeker Yapılışı Hamur için verilen, un ve kabartma tozu hariç, tüm malzemeleri karıştırın Unu ve kabartma tozunu, eleyerek ekleyin Pürüzsüz yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun Hamurun 1/3 ünü ayırıp buzdolabına koyunDiğer hamuru yaklaşık 30 cm çapında tart kalıbına yayın Elmaları soyup , yarım ay şeklinde incecik dilimler halinde kesinŞeker ve tarçınla karıştırın Kalıba serdiğiniz hamurun üzerine elma harcını yayıp , buzdolabından çıkardığınız hamuru üzerine rendeleyin200 derecede pişirin Kremayı hazırlayın ve soğutun Soğuyan turtadan çay tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesinAlt bisküvisi kalın olacağından , turtayı enlemesine , pasta keser gibi ikiye ayırın ve krema sürün Kapatıp hem kenarını , hemde üzerini krema ile süsleyin Fıstık ve kiraz şekerlemesi ilave etmeyi unutmayın |
|