![]() |
Kayısılı Fındıklı Muhallebi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayısılı Fındıklı Muhallebimuhallebi tarifleri - kayıslı muhallebi nasıl yapılır ![]() Malzemeler: * 4 s ![]() ![]() * 2 y ![]() ![]() * 2 1/2 y ![]() ![]() * 1 s ![]() ![]() ![]() ![]() * 1 adet yumurtanin sarisi * 1 pkt vanilya * 1 t ![]() ![]() * 10 - 15 adet kuru kayisi (enine ikiye bolunmus) * Findik, hindistan cevizi (suslemek icin) Yapilisi: ![]() 1 ![]() Kayisilari ayri bir tencerede biraz suyla haslayin ![]() 2 ![]() Genis bir tencerede sutu, irmigi, nisastayi, sekeri ve yumurta sarisini cirpin ![]() ![]() ![]() 3 ![]() Dilediginiz sekildeki bir cam kaba muhallebinin yarisini dokun ve katilasmasi icin buz dolabina koyun ![]() 4 ![]() Haslasiginiz kayisilari kevgirle tencereden alip bir kenarda bekletin, suyuna bir t ![]() ![]() ![]() ![]() 5 ![]() Muhallebi katilastiktan sonra uzerine kayisilari dizin ve tekrar bir sure dolapta bekletin ![]() 6 ![]() Geri kalan muhallebiyi de kayisilarin uzerine, seklini bozmadan, yavasca dokup tekrar dolaba koyun ve bir gece bekletin ![]() 7 ![]() Ertesi gun dolaptan cikardiginiz muhallebinin uzerine kayisi suyu ile hazirladiginiz sosu gezdirin, hindistan cevizi ve findik ile susleyin ![]() ![]() Tatlinin kati olmasi gerekiyor ki dilimlenebilsin, eger pisirme sirasinda tatliniz yeterince katilasmazsa bir c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|