Lorlu Şekerpare |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lorlu ŞekerpareLorlu Şekerpare - Lorlu Şekerpare Tarifi - Oktay Usta Malzemeler: 3 yumurta 1,5 su b un1 su b irmik1 paket kabartma tozu 100 gr tereyağı200 gr tuzsuz lor peyniri3 çorba k pudra şekeri1 limon kabuğu rendesi Şerbeti için: 3 su b su3 su b toz şeker1 dilim limon Hazırlanışı: Karıştırma kabına yumurtaları kırın Üzerine tereyağı, süzgeçten geçirilmiş lor, irmik, kabartma tozu, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi ve 1 su b unu sırasıyla ekleyerek karıştırın Kıvamı sıvı olursa biraz daha un ekleyerek kıvamını ayarlayabilirisiniz Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın Az yağlanmış fırın tepsisine dizerek üzerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 170 derecede pişirin![]() Bu arada şerbetini kaynatarak hazırlayın ![]() İlk sıcaklığı çıkınca şerbetini vererek üzerine aynı boyda bir tepsi kapatarak şerbetini çekmesini sağlayın Dilerseniz toz yeşil fıstık ile süsleyerek servis yapın
|
|
|
|