06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Tiramisu
Portakallı Tiramisu tarifi - Portakallı Tiramisu yapilisi - tiramisu tarifleri

Malzemeler:
1 5 paket kedi dili bisküvisi
1 adet portakal
1/2 portakal kabuğu (rendelenmiş)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam saf vanilya (aktarda bulabilirsiniz)
Kreması İçin:
1 paket labne peyniri
1/2 litre süt
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 5 çay bardağı toz şeker
Yapılışı:
1 Önce kremayı hazırlayalım; süt, yumurta, toz şeker, un ve nişastayı katıp orta ateşte çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişirin Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha pişirin
2 Sıcakken 1 paket labne peynirini katıp mikserle orta hızda iyice çırpın
3 Kedili bisküvilerini ıslatmak için;1,5 su bardağı suya 1 yemek kaşığı toz şeker ilave edip ocakta kaynatmadan biraz ısıtın Şeker eriyince ocağı kapatın ve yarım portakalın rendelenmiş kabuğunu, 1 tutam saf vanilya ve taze sıkılmış 1 adet portakalın suyunu ekleyin, karıştırın
4 Kedili bisküvilerini bu sıvıda bekletmeden, batırıp çıkarak tiramisuyu yapacağımız kaba bir sıra halinde dizin Üzerine kremanın yarısını dökün, tekrar bir sıra ıslatılmış kedili dizip kalan kremayı da en üstüne yayın
5 Eğer benim gibi porsiyonluk tiramisular yapacaksanız ve küçük kelepçeniz yoksa alüminyum folyoyu katlayıp, iki ucunu birleştirerek kendi kalıbınızı oluşturabilirsiniz
6 Ben standart alüminyum folyoyu kopartıp birkaç kat kıvırarak yaptım, bu şekilde bir porsiyona 4 adet bisküvi kullandım Yanlar için bir kedidilini ıslatmadan bıçakla ikiye böldüm Taban için bir adet bisküviyi ikiye böldüm
7 Servis yapacağınız zaman portakal dilimleri ve damla çikolata ile süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun…
ALINTIDIR
|
|
|