Meyveli Krep |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyveli Krep(4 Kişilik) Malzemeler 2 Kahve Fincanı Un 1 Yumurta 1 Su Bardağı Süt 1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu Bir Tutam Tuz Kızartmak İçin Sıvıyağ İÇ MALZEMESİ 1 Kave Fincanı Tereyağı 15 Kahve Fincanı Tozşeker 6 Muz 1 Limon 2 Çorba Kaşığı İri Çekilmiş Ceviziçi Yemeğin Tarifi Un, kabartma tozu ve tuzu derin bir kapta harmanlayın Yumurtayı küçük bir kasede çırpın ve unlu karışıma ekleyin Sütü ilave edip mikserle iyice karıştırın Tavada biraz sıvıyağı kızdırın Hazırladığınız karışımdan tavanın tabanını kaplayacak kadar dökün Bir tarafı kızarınca, kapak yardımıyla ters çevirip arka yüzünü de pişirin Hamur bitinceye kadar işlemi sürdürün Tereyağı ve 1 kahve fincanı tozşeken küçük bir tavada eritin Muzları dilimleyip şekerli yağa ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin Limon suyunu ilave edip karıştırın ve ateşten alın Yağlanmış fırın tepsisine bir krep yerleştirin Üzerine muzlu karışımdan yayın ve tekrar kreple kapatın En üstte krep kalacak şekilde bir kat muz bir kat krep döşeyin Ceviziçi ve kalan tozşekeri en üstteki krebin üzerine serpiştirin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı firında 10-15 dakika pişirin Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın |
|