![]() |
Armutlu Şarlot |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Armutlu ŞarlotArmutlu Şarlot tarifi - Armutlu Şarlot yapilisi Malzemeler • Armut Püresi 1000 g • Krem Şanti 1000 g • İtalyan Marengası 500 g • Yumurta sarısı 320 g • Armut kompostosu 300 g • Pandispanya 2 pat • Yaprak jelatin 15 adet • Yaprak fıstık • Jöle Savayer için • Toz şeker 500 g • Un 500 g • Yumurta Tarif Yumurta beyazı toz şeker ile çarpılarak marenga yapılır ![]() ![]() ![]() Yağlı kağıt veya silpat üzerine sıkma torbası ile sıkılarak veya tepsiye yayıp tarak çekilerek hafif pudra şekeri serpilip 220°C`lik fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirilir ![]() Armut püresi ve yumurta sarısı benmaride 85°C`de karıştırılarak ısıtılır ![]() ![]() ![]() ![]() Daha önce hazırladığımız savayer turta çemberinin kenarına döşenir ![]() Tabanında 1 pat pandispanya olan kenarları savayer kaplı turta çemberi yarıya kadar, daha önce hazırlanmış olan krema ile doldurulur ![]() ![]() ![]() Çemberden çıkarılan turtanın üzerine armut kompostosu ile süslenir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|