İncir Kremalı Ekmek Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İncir Kremalı Ekmek Tatlısıİncir Kremalı Ekmek Tatlısı - İncir Kremalı Ekmek Tatlısı Tarifi Malzemeler : 12 Dilim Tuzsuz Kızarmış Ekmek 1 Su B İncir Reçeli1,5 Su B SuKreması İçin: 4 Su B Süt1 Kase İncir 1 Çay B Toz Şeker1 Yumurta Sarısı 1 Çorba K Söke Un1 Çorba K Nişasta1 Çorba K Pirinç UnuÜzeri İçin: 1 Poşet Toz Şanti 1 Su B SütCeviz Tarçın Hazırlanışı İncirleri sıcak suda ısladıktan sonra, tencerede kaynayan suya alın Ayrı bir tencereye sütü, toz şekeri, unu, nişastayı, pirinç ununu, yumurta sarısını koyun ve çırpma teliyle karıştırarak pişirin İncirleri az suyuyla beraber alın ve doğrayıcıdan geçirin doğrayıcıdan geçirdiğiniz inciri kremaya katıp karıştırın İncir reçelini, inciri kaynattığınız suyla sulandırın Ekmekleri cam fırın kabının zeminine dizin Sulandırılmış reçelle ekmekleri ıslayın Islanan ekmeklerin üzerine kremayı dökün ve soğumaya bırakın Kaymak tadında toz şantiyi sütle çırpın ve tatlının üzerine dökün Spatulayla düzeltin Ceviziçi ve tarçın serperek süsleyin
|
|
|
|