Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
göğsü, kadayıflı, tavuk

Kadayıflı Tavuk Göğsü

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kadayıflı Tavuk Göğsü



sütlü tatlılar



Malzemeler


Tavuk göğsü için;

1 litre süt

125 grmargarin

1 su bardağı un

1 kaşık nişasta

1,25 su bardağı süt

1 adet damla sakızlı falım

1 paket sade kremşanti

üstü için;

250 gr yaş kadayıf

100 gr margarin

1 su bardağı iri kıyılmış ceviz

1 su bardağı toz şeker


Hazırlanışı


ilk önce yaş kadayıfları elimizle parçalayıp açıyoruzyağı teflon tencere koyup eritiyoruzeridikten sonra kadayıflarımızı azar azar atıp üstüne şekeri ilave ediyrzkadayıflar altın rengini alana kadar ara ara karıştıyrz en son cevizleri ekleyip biraz daha ocakta tutup alıyoruz soğumaya bırakıyoruz


Tavuk göğsü içinde yağımızı eritip unu ve nişantayı ekleyip un kokusu çıkana kadar kavuryruzsütümüzü ekleyip karıştıyrz hızlı hızlıunlar dağıldıktan sonra şekerimizi ve sakızımızı atıp karıştırmaya devam ediyoruzkoyulaşıp kaynamaya başlayınca ocağı kapatım içine kremşantimizi döküp mikserle 5 dk karıştıyrz


Borcamızın altına kadayıfımızın yerisini eşit şekilde seriyrz üzerine tavuk göğsümüzü döküp tekrar kadayıfla kapatıyoruzdonması için buzdolabında 1-2 saat bekletiyoruz


afiyet olsunnnn


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.