![]() |
Bademli Sütlü İrmik Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Sütlü İrmik TatlısıBademli Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi - Bademli Sütlü İrmik Tatlısı Yapılışı - Bademli Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır - Bademli Sütlü İrmik Tatlısı Malzemeleri ![]() 1 paket Sade Ülker Pötibör Bisküvi 1 paket Çifte Kavrulmuş Ülker Pötibör Bisküvi 4 su bardağı süt 1 su bardağı irmik 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1-2 çorba kaşığı toz badem veya toz fındık Bisküvileri ıslatmak için biraz süt - Bisküvileri soğuk süte batırıp bir kat sade bir kat çifte kavrulmuş olmak üzere kare bir cam kabın içine iki kat halinde dizin ![]() ![]() - Sütü tencereye alıp içine irmik ve tozşekeri ekleyin devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ![]() ![]() ![]() - Üzerini ufalanmış bisküvi fındık karışımıyla kaplayıp dilimleyerek servis yapın ![]() ÖNERİ: Dilerseniz tatlınızda vanilya yerine ince rendelenmiş limon kabuğu kullanabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|