Kayısılı Baklava Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayısılı Baklava Tarifikayısılı baklava nasıl yapılır - kayısı ile baklava yapımıMalzemeler (8 kişilik): 1 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı zeytinyağı 1 paket kabartma tozu 3,5 bardak un 125 gr tereyağ2 paket nişasta 100 gr ceviz veya fındık1 kg bal kabağı1 bardak şeker 500 gr taze kayısıŞerbet için: 5 su bardağı şeker, 5 su bardağı su, Hazırlanışı: 1 limonun suyunu bir iki taşım kaynatın ve soğutun Yumurta, süt, zeytinyağı, yoğurt, kabartma tozu ve undan yaptığınız hamuru 1 saat dinlendirin Hamurdan 20 ufak yumak yapın ve bu yumakları ufak ufak açarak aralarına nişasta koyun Aralarına nişasta koyduğunuz hamurlardan 10 tanesini üst üste koyarak oklava ile açın Daha sonra açtığınız hamurları tepsiye yayarak, içine ceviz koyun Diğer 10 hamuru da aynı şekilde açarak üstüne koyun ve dilim dilim kesin Daha sonra erittiğiniz tereyağı dilimlerin üzerine döküp, fırında pişirin Piştikten sonra fırından çıkardığınız baklavanın üzerine hazırladığınız şerbeti soğuk olarak dökün Baklavanızı servis yaparken; çekirdeklerini çıkarıp, üzerine yarım çay kaşığı vanilya ilave ederek mutfak robotunda geçirdiğimiz taze kayısı sosunu ekleyerek konuklarımıza ikram edin![]() alıntı |
|
|
|