![]() |
Cevizli Kadayıf ve Şerbetinin Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevizli Kadayıf ve Şerbetinin Tarificevizli kadayıf yapılışı - kadayıf şerbeti hazırlamanın püf noktaları - kadayıfın şerbeti nasıl hazırlanırMalzemeler: 300 gr ![]() 100 gr ![]() 200 gr ![]() Şerbeti için: 3 bardak toz şeker 2 bardak su yarım limon suyu Yapılışı: Aynı boyda iki tepsi alınır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Onun üzerine de bir ağırlık koyulup kadayıfların iyice basılması için birkaç saat beklenir ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer yandan şeker ve su kaynatılır ve içine bir çorba kaşığı limon suyu koyulup ateşten indirilir ![]() ![]() Not: Kadayıfın hamur olmaması için hem hamurun, hem şurubun sıcak olması lazımdır ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|