![]() |
Sütlü İrmik Helvası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sütlü İrmik HelvasıSütlü İrmik Helvası tarifi - Sütlü İrmik Helvası yapilisi ![]() Malzemeler: 250 gr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 70 gr ![]() ![]() 500 gr ![]() 500 ml kaynar süt 2,5 su bardağı su + 3 su bardağı toz şekerle hazırlayacağınız şerbet ![]() ![]() Yapılışı: Derin bir tavada tereyağını kızdırıp fıstıkları hafifçe pembeleşene kadar kavurun ![]() ![]() Fıstıklar pembeleşince irmiği ilave ederek irmik yağı çekip rengi koyulaşmaya başlayana kadar yaklaşık 10 dakika sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin ![]() Başka bir kapta kaynattığınız sütü azar azar ilave edin ve irmik şişip sütü çekene kadar tekrar kavurun ![]() ![]() Ayrı bir sos tenceresinde su ve şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın ve kaynar halde tavadaki karışıma ekleyin ![]() ![]() Üzerine hindistan cevizi, antep fıstığı ya da ceviz serperek sıcak veya ılık servis yapın ![]() ![]() İrmik helvası tereyağlı olduğu için soğuduğunda ya da buzdolabında kurumuş ve kıvamı bozulmuş gibi görünebilir, fakat servisten önce ısıttığınızda eski kıvamını tekrar alacaktır ![]() |
![]() |
![]() |
|