![]() |
Portakallı ve Haşhaşlı Revani |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı ve Haşhaşlı RevaniPortakallı ve Haşhaşlı Revani tarifi - Portakallı ve Haşhaşlı Revani yapilisi ![]() Malzemeler: 4 Yumurta (yumurtalarınız büyük ise 3 adet kullanabilirsiniz) 1 su bardağı şeker 2 Su bardağı irmik 2 su bardağı un 1 Su bardağı yoğurt Yarım su bardağı sıvıyağ 3 Çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi Yarım su bardağı portakal suyu Bir paket kabartma tozu Yarım çay kaşığı karbonat 2 Çorba kaşığı mavi haşhaş Not: Kullandığınız portakalın tatlı veya ekşi olmasına göre içine koyacağınız şeker miktarını ayarlamanız gerekebilir ![]() Şerbeti İçin: 2 Su bardağı su 2 Su bardağı Portakal suyu 4 Su bardağı şeker Hazırlanışı: Fırınınızı 170 dereceye ayarlayın ![]() Öncelikle şerbeti hazırlamak için su ve şekeri karıştırıp ocağa alın şeker eridikten sonra portakal suyunu da ekleyip kaynatın ve soğuması için bir kenara alıp bekletin ![]() Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın ![]() Yoğurt, yağ, portakal suyu ve portakal rendesini de ekleyip çırpın ![]() Un, kabartma tozu ve karbonatı ayrı bir yerde karıştırıp, sıvı karışıma ekleyip bir kaç dakika çırpın ![]() İrmiği ve haşhaşı da ekleyip çırpmaya devam edin, revaninin kıvamı ne çok koyu ne de sıvı olmamalı uygun kıvamı vermek için gerekirse fazladan irmik ekleyebilirsiniz ![]() Margarin ile yağlanmış tepsiye biraz şeker serpin ve hazırladığınız karışımı tepsiye döküp fırına verin Üzeri kızarıncaya kadar pişirin, pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan kullanabilirsiniz ![]() Fırından çıkardıktan sonra, ılınan revaninizi istediğiniz şekilde ama bıçağı dibine kadar indirmeden üzerinden kesin ve şerbetini dökün böylece revani şerbeti tam olarak çekecektir ![]() Ilık veya soğuk olarak üzerine kaymak veya sakızlı muhallebili dondurma ile servis yapmanızı öneririm ![]() |
![]() |
![]() |
|