![]() |
Muhallebili Elma Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muhallebili Elma Tatlısıtatlı tarifleri - bisküvili tatlı tarifleri - elmalı muhallebi nasıl yapılır ![]() Muhallebili elma tatlısı malzemeleri 4 sarı elma 4 yemek kaşığı toz şeker 8 kare bisküvi Krema için 750 ml süt 1 yumurta 3 yemek kaşığı un 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı tereyağı İç malzeme için Dövülmüş ceviz Kuru üzüm Tarçın üzeri için Hindistan cevizi Muhallebili elma tatlısı: Elmaların kabuklarını soyup ikiye kesin ![]() ![]() Geniş bir tencereye çekirdek boşlukları alta gelecek şekilde yerleştirin ![]() Üzerlerine birer yemek kaşığı toz şeker serpin ![]() Elmaların yarısına gelecek kadar su ekleyip iyice yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Tereyağı hariç krema malzemelerini sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin ![]() Yağı ekleyip karıştırarak eritin ![]() ![]() Pişen elmaların çekirdek yuvalarını iç malzemeyle doldurun ![]() ![]() Bisküvi altta kalacak şekilde geniş kenarlı bir kaba dizin ![]() ![]() En üste bol hindistan cevizi serpin ![]() ![]() Servis yapın ![]() Muhallebili elma tatlısı artık hazır, afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|