Karamelli Çilek Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karamelli Çilek TatlısıKaramelli Çilek Tatlısı Malzemeler : 1 litre süt 1 p kızarmış ekmek2 çorba k un1 çorba k nişasta1 su b toz şeker1 çorba k vanilya şekeriKarameli için: 1 su b toz şeker2 su b suKrem şantisi için: 1 poşet şanti 1 su b sütÇilek Hazırlanışı : İlk olarak şekeri tavaya alarak kısık ateşte karamelize olana kadar eritin Rengi değişince dikkatlice suyunu vererek kaynatın![]() Kreması için tencereye süt, un, nişasta, şeker ve vanilyayı ekleyerek çırparak pişirin Kızarmış ekmekleri fırın kabının altına yayın Karamel şerbetini kızarmış ekmeklerin üzerine dökün Şerbeti çekince üzerine pişirdiğiniz ilk sıcaklığı çıkmış kremayı dökün Soğuyunca üzerini çikolatalı şanti ile sıvayın En son doğranmış çilekleri üzerine serperek buzdolabında bekletin![]() |
|
|
|