Çilek Soslu Kazandibi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilek Soslu KazandibiÇilek Soslu Kazandibi Tarifi - Tatlı Tarifi - Çilek Soslu Kazandibi Malzemeleri - Çilek Soslu Kazandibi Malzemeler: 1 lite süt 1 su b toz şeker1 çay b pirinç unu2 çorba k nişasta1 yumurta sarısı 1 p vanilyaPudra şekeri Sosu için: 500 gr çilek 1 su b toz şeker1 çay b nişasta2 su b suÜzeri için: Hindistan cevizi Hazırlanışı: İlk olarak kazandibi hazırlanır Bunun için tencereye 1 litre süt, toz şeker, pirinç unu, nişasta, yumurta sarısı ve vanilya alınarak karıştıra karıştıra pişirilir Bir fırın tepsisi ocağın üstüne alınarak altı yakılır Pişirilen muhallebiden biraz tepsinin tabanına yayılır Üzerine biraz pudra şekeri elenir, kaşıkla çevirilerek tekrar muhallebi ve tekrar pudra şekeri konularak altı biraz yakılır Diğer taraftan çilekli sos için tencereye çilek püresi ve toz şeker alınarak pişirilir Daha sonra su ve nişasta karıştırılarak ilave edilir ve sos bağlanır Soğumuş kazandibinin üzerine dökülerek bir kaç saat buz dolabında bekletilir Hindistan cevizi ile servis yapılır
|
|
|
|