![]() |
Tellibaba Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tellibaba TatlısıTellibaba Tatlısı Tarifi - Tellibaba Tatlısı Nasıl Yapılır - Tellibaba Tatlısı Malzemeleri Tellibaba Tatlısı 1 adet yumurta 1 çorba kaşığı sirke Yarım paket tereyağı 1,5 çay bardağı ayçiçek yağı 1 su bardağı yoğurt 1 tutam tuz Alabildiği kadar un içi için: 250 gr tel kadayıf 3 çorba kaşığı toz şeker 1 su bardağı dövülmüş ceviz 1 tatlı kaşığı tarçın Üzeri için: 20-25 adet badem Şerbeti için: 3 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı su Yarım limonun suyu # İlk işlem olarak şerbet hazırlanır ![]() ![]() ![]() # Tereyağı yakmadan eritilir ![]() ![]() # Kadayıfa bu karışımdan 3 çorba kaşığı eklenir ![]() ![]() # Yoğurma kabına tereyağı ve ayçiçek yağı karışımı konur ![]() ![]() # Hamur üzeri kapalı olarak 20 dakika dinlendirilir ![]() # Bu arada iç malzemesi hazırlanır ![]() ![]() # Üzerine ceviz ve tarçın eklenir, iyice karıştırılır ![]() # Dinlenmiş hamurdan yarım portakal kadar parçalar alınır ![]() # Unlu zeminde, çay tabağından biraz büyük açılır ![]() ![]() # Hamurun kenarları büzdürülerek ortaya toplanır ![]() ![]() # Malzeme bitene kadar aynı işlemler tekrarlanır ![]() ![]() # Tam ortalarına 1'er adet badem saplanır ![]() # Tepsi önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir ![]() ![]() # Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet gezdirilir ![]() Not: Tel kadayıf sıkışabilen özelliğe sahip bir malzemedir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|