Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
lokma, tarçın, şerbetli

Tarçın Şerbetli Lokma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarçın Şerbetli Lokma



Tarçın Şerbetli Lokma Tarifi - Tarçın Şerbetli Lokma Nasıl Yapılır - Tarçın Şerbetli Lokma Malzemeleri


Tarçın Şerbetli Lokma


30gr (2 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı

7 gr (1/2 çorba kaşığı) taze (yaş) maya

2 çorba kaşığı + 1 çay kaşığı toz şeker

1/2 su bardağı su

300 gr (2+1/2 su bardağı) un

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı hindistancevizi

2 yumurta (hafifçe çırpılmış)

2 su bardağı rafine yağ

Şerbeti:

250 gr (1 su bardağı) toz şeker

1 çay kaşığı tarçın

500 gr (2 1/2 su bardağı) su


Bir tatlı kaşığı yağla fırın tepsisini yağlayıp, bir kenara bırakınız

Mayayı küçük bir kaseye ufalayıp, 1 çay kaşığı toz şeker ve 2 çorba kaşığı su katarak, çatalla krema haline getiriniz Kassyi sıcak ve cereyansız bir yerde 15-20 dakika, mayalı karışım kabarık ve köpük köpük olana kadar bekletiniz

Un, tuz, hindistancevizi ve kalan 2 çorba kaşığı şekeri orta boy bir kaseye eleyip, kalan 2 çorba kaşığı yağı katarak, parmaklarınızla ekmek içi görünümü alana kadar yediriniz

Un ve yağ karışımının ortasını çukurlaştırıp, içine kalan suyu, yumurtayı ve kasedeki mayalı karışımı akıtınız

Spatulayla yada parmaklarınızla sıvı malzemeyi karıştırıp yavaş yavaş una yediriniz

Bütün unu yedirdikten sonra, hamuru unlanmış hamur tahtasına koyup 10 dakika, pürtüksüz ve esnek olana kadar yoğurunuz

Bir kaseyi çalkalayıp kuruladıktan sonra, yağlayarak hamuru top biçiminde içine koyunuz Üstünü temiz ve nemli bir bezle örtüp sıcak ve cereyansız bir yerde 1 saat, hamur iki kat kabarana kadar bekletiniz

Hamuru unlanmış hamur tahtasına koyup 7-8 dakika, pürtüksüz olana kadar yoğurunuz

Hamuru, 0,5 cm kalınlığında uzunca açıp, keskin bir bıçakla önce 2 cm eninde şeritler halinde, sonra da şeritleri 5 cm uzunluğunda kesiniz

Kestiğiniz hamurları tepsiye koyup üstlerini temiz nemli bir bezle örterek sıcak ve cereyansız bir yerde 45 dakika-1 saat, hamurlar yaklaşık iki kat kabarana kadar bekletiniz

Bu arada şerbeti yapmak için, şeker, tarçın ve suyu orta boy bir tencerede orta ateşe oturtup, sürekli karıştırarak şekeri eritiniz Şerbet kaynayınca hiç karıştırmadan, soğuk suya damlatılan bir damla şerbet yumuşak top olana kadar kaynatınız Tencereyi ateşten indirip bir kenara bırakınız Derin bir tavanın üçte birini yağla doldurup orta ateşte 40 saniye, içine atılan küçük bayat bir ekmek parçası kızarana kadar kızdırınız

Delikli bir kepçeyle hamur şeritlerinden birazını yağa koyup 4-5 dakika, nar gibi olana kadar kızartınız Delikli kepçeyle lokmaları çıkarıp, kağıt peçete üstünde yağlarını süzdürünüz Kalan şeritleri de aynı biçimde kızartınız Bütün şeritler kızarınca şerbete atıp, karıştırarak her yanlarını şerbete bulayınız Delikli bir kepçeyle lokmaları çıkarıp, tel ızgaraya dizerek ılınmalarını bekledikten sonra servis ediniz


Not: Alışılmış lokmalardan değişik olarak düz şerit biçimlidir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.