Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklavası, fındıklı, milföy

Fındıklı Milföy Baklavası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındıklı Milföy Baklavası







Malzemeler


* 20 adet milföy hamuru

* 5 yemek kaşığı fındık

* 1 yemek kaşığı şeker

* 1 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrı)

Şerbeti İçin


* 2 su bardağı su

* 2,5 su bardağı şeker

* 1/2 limon

Yapılışı


1 Bir kasede fındıkla şekeri karıştırın Milföy hamurlarının bir kenarına fındıklı karışımdan bir miktar koyun, rulonun birleşeceği uca fırça yardımıyla yumurtanın beyazından sürün ve rulo yapın

Dsc00546

2 Yaptığınız ruloları 4 parçaya kesin, fırın tepsisine dizin Tepsideki milföylerin üzerine yumurta sarısı sürün, 230 - 250 derecede üstü kızarana kadar pişirin

3 Milföyler pişerken şerbeti hazırlamaya başlayın Şekerle suyu kaynatın, ocaktan almadan az önce içine 1/2 limonu sıkın Bir taşım kaynatın ve ocaktan alın

4 Fırından çıkan sıcak milföylerin üzerine, soğuyan şerbeti dökün (Bende ve bazı arkadaşlarda pek bir problem olmasa da, sıcak döküldüğü zaman tatlıların hamurlaştığına dair 2 - 3 mail aldım Sanırım soğuk olduğu zaman dökülmesi daha iyi olacaktır) Soğuyunca servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.