Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ahududu, çikolatalı, parfe

Ahududu ve Çikolatalı Parfe

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ahududu ve Çikolatalı Parfe



Parfe Tarifi - Ahududu Parfesi - Parfe Nasıl Yapılır
Malzemeler:


10- 12 kişilik

Beyaz kat için:


200 gram eritilmiş beyaz çikolata

1/4 su bardağı krema

2 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)

yarım su bardağı ekstra krema

Ahududulu kat için:


300 gram dondurulmuş veya taze ahududu

1 çorba kaşığı toz şeker

150 gram eritilmiş beyaz çikolata

1/4 su bardağı krema

2 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)

yarım su bardağı ekstra krema

1 adet ekstra çırpılmış yumurta akı

Ahududu sosu için:


Yarım kg taze veya dondurulmuş ahududu

2 tatlı kaşığı toz şeker

Yarım su bardağı kadar su


2 adet alüminyum kek kalıbını plastik folyoyla kaplayın

Beyaz katı yapmak için:


Çikolata, krema ve yumurta sarılarını bir kapta karıştırın Başka bir kapta fazladan kremayı hafif katılaşana dek çırpın Azar azar çikolatalı karışımın içine ekleyin Yumurta aklarını temiz, kuru bir kapta mikserle kar haline gelene dek çırpın


Metal bir kaşık kullanarak yumurta akını çikolatalı karışımın içine katın Bu karışımı eşit şekilde hazırladığınız kalıplara dökün Üzerini bir bıçak yardımıyla düzeltin Plastik folyoyla kaplayın Katılaşana dek buzluğa koyun

Ahududulu katı yapmak için:


Ahududuları robottan geçirin Orta boy bir tencerede şeker, çikolata, krema ve yumurta sarılarını yumuşayana dek çırpın Fazladan kremayı katı kıvam alana dek çırpın Çikolataların içine yavaş yavaş karıştırın Yumurta aklarını temiz, kuru bir kapta kar haline gelene dek çırpın Akı çikolatanın içine azar azar katın İki kalıba da beyaz katın üzerine bu karışımı dökün Plastik folyoyla kaplayın Tekrar dondurun

Parfeyi tamamlamak için:


İlk parfeyi kalıbından çıkartın Düz bir çalışma zeminine koyun (parfeyi keskin bir bıçak yardımıyla keseceksiniz) Elinizi çabuk tutarak parfeyi uzunlamasına 4 parçaya kesin 2 parçayı altı üstüne gelecek şekilde ters çevirin


Öteki parçaya da aynı işlemi uygulayın Üstlerini yumurta akıyla fırçalayın İki kalıptaki parfeleri ekose oluşturacak şekilde üst üste koyun Parfeyi yine plastik folyoyla kaplayın Katların birbirine iyice yapışması için sıkıca bastırın Tekrar buzluğa koyun Bu parfeyi iyice donduğu zaman ahududu sosuyla birlikte servis yapın


Ahududu sosu için: Ahududuları su ve şekerle birlikte robotta çekin Dilediğiniz koyuluk derecesine göre su ilave edebilirsiniz




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.