![]() |
Ahududu ve Çikolatalı Parfe |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahududu ve Çikolatalı ParfeParfe Tarifi - Ahududu Parfesi - Parfe Nasıl Yapılır Malzemeler: 10- 12 kişilik Beyaz kat için: 200 gram eritilmiş beyaz çikolata 1/4 su bardağı krema 2 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış) yarım su bardağı ekstra krema Ahududulu kat için: 300 gram dondurulmuş veya taze ahududu 1 çorba kaşığı toz şeker 150 gram eritilmiş beyaz çikolata 1/4 su bardağı krema 2 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış) yarım su bardağı ekstra krema 1 adet ekstra çırpılmış yumurta akı Ahududu sosu için: Yarım kg taze veya dondurulmuş ahududu 2 tatlı kaşığı toz şeker Yarım su bardağı kadar su 2 adet alüminyum kek kalıbını plastik folyoyla kaplayın ![]() Beyaz katı yapmak için: Çikolata, krema ve yumurta sarılarını bir kapta karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Metal bir kaşık kullanarak yumurta akını çikolatalı karışımın içine katın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ahududulu katı yapmak için: Ahududuları robottan geçirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Parfeyi tamamlamak için: İlk parfeyi kalıbından çıkartın ![]() ![]() ![]() ![]() Öteki parçaya da aynı işlemi uygulayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ahududu sosu için: Ahududuları su ve şekerle birlikte robotta çekin ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|